Ta beslut om att bygga en lärande organisation på riktigt

0
131

Idén om en lärande organisation föddes på 1970-talet, ur forskning bedriven av främst Chris Argyris, Donald Schön och Peter Senge. Idén är enkel – att organisationer ska lära av sina erfarenheter och på så vis bli allt bättre på sin uppgift. Men hur göra i praktiken? Det är ont om konkreta lösningar som på riktigt får en organisation att bli bra på lärande. Här har detta forskningsprogram ett konkret bidrag att göra. Alla de olika nyttor och konkreta tillvägagångssätt som beskrivs här kan sägas vara pusselbitar som är viktiga för en lärande organisation. Tidigare har det saknats vetenskapliga metoder som är genomförbara inom ramen för den tid de flesta organisationer har möjlighet att avsätta för lärande. Det har tidigare också varit svårt att få med sig alla medarbetare på lärresan.

Nytta som uppstår

[Mer kommer inom kort]

Exempel från praktiken

Uddevallas väg till att ta beslut om lärande organisation beskrivs i denna video:

Delrapport från utvecklingsarbete i Uddevalla 2018-2020

En sammanfattning av Uddevallas arbete fram till 2019 kan läsas här.

Även Åstorp har tagit liknande beslut, men det är ännu inte dokumenterat i videoform.

Hur komma igång?

[Mer kommer inom kort]

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here