Designa egna innehållspaket som andra får använda

0
577

Ett konkret sätt att arbeta över organisationsgränser är att designa uppsättningar med handlingsorienterade uppdrag som andra kan pröva i sin verksamhet. Detta sätt att arbeta bygger på designvetenskap, där fokus är på praktiska designprinciper som ger stöd i hur en önskad effekt kan tänkas skapas. VV-metoden (värdeskapande vetenskapande) ger stöd i hur lärare, skolledare och andra yrkesgrupper inom utbildning kan skapa sådant innehåll och sedan dela det med kollegor i andra organisationer.

Nytta som uppstår

[Kommer inom kort]

Exempel från praktiken

Ett stort antal innehållspaket har designats inom ramen för vårt FoU-program. Gå till Loopme-biblioteket så finner du många av dem. Alla väljer inte att göra sitt innehåll publikt, så det kan finnas fler innehållspaket att inspireras av än dem som finns i biblioteket. I Uddevalla har yrkeslärare också gått i bräschen för att skapa innehållspaket inom yrkesutbildning. Detta innehåll har nått en nationell spridning och används av tusentals lärare runt om i Sverige. En skrift som beskriver detta kan laddas ner här. För en översikt över vad som skett i Uddevalla på detta område, se video som länkas till i denna text:

Delrapport från Chalmers forskningsprojekt på VBES i Uddevalla

Hur komma igång?

[Kommer inom kort]

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here