Svag analysförmåga är en akilleshäl i SKA-arbetet

0
401

När vi under 2021 frågat olika deltagare i seminarier vilka utmaningar de ser med systematiskt kvalitetsarbete (SKA-arbete), är det vanligaste svaret att analys är en utmaning. Andra utmaningar nämndes också, såsom att sätta mål och att mäta rätt saker.

Skolmyndigheter har tidigare också lyft att de ser skolors analysförmåga som en utmaning. Skolinspektionen har skrivit att rektorer beskriver en “kultur av muntliga diskussioner och analyser vilket innebär att det brister i dokumentation av vad skolan kommer fram till”. Skolverket har skrivit att skolor har utmaningar med att “förstå kopplingen mellan beskrivningen av läget” och “orsakerna bakom och hur, det vill säga med vilka insatser, man ska komma åt orsakerna”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here