Uppskattad VBES-konferens på Chalmers i oktober

0
1496

Den 15:e oktober träffades ett 30-tal personer under en heldag på Chalmers konferenscenter som på ett eller annat sätt deltar i Chalmers forsknings- och utvecklingsprogram kring vetenskaplig skola. Förutom våra nyckelpartners Uddevalla kommun och Me Analytics så hade vi även med oss skolledare, skolutvecklare och lärare från Åstorp, Laholm, Falkenberg och Varberg. Vi hade även med oss nyckelpersoner från två friskolor – Academedia och Fridaskolan.

Syftet var erfarenhetsutbyte mellan skolhuvudmännen, och vi fick bland annat lyssna på rektor Marika Delvret från Sommarhemsskolan i Uddevalla och kvalitetsstrateg Helén Viebke från Åstorps kommun. Även Fridaskolans VD Malin Stjernman och utbildningschef Tomas Borgvall berättade om sin syn på vetenskaplig skola. Intressant i sammanhanget är att både Uddevalla kommun och Fridaskolan var bland de få lyckliga som klarade Skolinspektionens granskning av vetenskap och beprövad erfarenhet som blev offentlig under våren 2019.

Här nedan finner ni videoklipp där ni kan lyssna på några av dem som berättade på konferensen:

Del 1: Vetenskaplig skola i en digital tid – Rektor Marika Delvret berättar om arbetet i Uddevalla from LoopMe on Vimeo.

Del 2: Vetenskaplig skola i en digital tid – Rektorer i Falkenberg berättar from LoopMe on Vimeo.

Del 3: Vetenskaplig skola i en digital tid – utvecklingsstrateg Helen Viebke berättar om Åstorps arbete from LoopMe on Vimeo.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here